Saratele cu branza





Ingrediente:
500 gr faina
300 gr branza telemea de oi 
150 gr untura sau unt cu 80% grasime
100 gr smantana
2 oua mici
mac si susan pentru ornat



Preparare:

1. Punem intr-un vas faina, branza telemea data pe razatoarea mica, untura sau untul, smantana si ouale. Amestecam ingredientele si framantam aproximativ 5 minute pana obtinem un aluat omogen.
2. Aluatul astfel obtinut il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru aproximativ o ora.


3. Impartim aluatul in doua. Din prima bucata intindem o foaie groasa de aproximativ un cm. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indreptam marginile aluatului si taiem suvite de latime aproximativa 1,5 cm si lungime 15 cm. Asezam saratelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou si le presaram deasupra cu mac si susan, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.


4. Lasam saratelele sa se racesca si apoi le putem servi.


Pofta buna!


Source: http://licutamarin.blogspot.ro/