Rolul sportului in viata copilului – Bayo

Fii un parinte bun si indeamna-ti copilul la activitatile sportive si la miscarea fizica in general! Cu totii stim ca sportul aduce numeroase beneficii asupra sanatatii noastre, iar un sport distractiv este secretul unei dezvoltari armonioase a micutului.

Un copil care face sport este un copil sanatos. El elimina toxinele prin transpiratie, creste mai bine, este mai sanatos si odihnit, are pofta de mancare si digera mai bine alimentele. Sportul il ajuta sa aiba o oxigenare mai buna a creierului, crescand astfel capacitatea de concentrare.

Este de ajuns doar sa ii sugerezi mai multe idei si vezi ce fel de sport i-ar placea. Asta o poti face si in functie de personalitatea sa. Pentru un copil mai activ, sugereaza-i inotul sau atletismul, pentru un copil timid este important sa incerce sportul in echipa cum ar fi fotbalul, baschetul, voleiul, pentru a-i dezvolta capacitatea de a socializa. Este importanta implicarea micutului in activitati fizice, dar inainte de toate acestea, trebuie sa va asigurati ca acesta este pregatit emotional pentru astfel de jocuri care include competitia, aceasta aducandu-i frustrare si neplaceri in privinta sportului.

Asadar sportul ajuta nu numai la dezvoltarea fizica, ci si cea psihica, emotionala si intelectuala.

Un bun inceput in viata micutului poate fi o simpla plimbare in parc: mersul pe jos care reprezinta un bun exercitiu fizic atat pentru copii, cat si pentru adulti, asa ca ia-ti copilul si plimbati-va, relaxati-va si in acelasi timp distrati-va!

Haine sport gasiti pe bayo.ro dar si pantaloni pentru Fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *