Paste cu ciuperci si mozzarella



   

   Paste delicioase cu ciuperci si mozzarella, o combinatie mai mult decat perfecta! O reteta pe cat de simpla, pe atat de savuroasa!



Ingrediente:
500 gr ciuperci
400 gr mozzarella
400 gr paste penne
o ceapa mare
4 catei de usturoi
3 linguri cu ulei de masline
400 gr rosii in bulion
3 linguri cu pasta de ardei kapia sau bulion
sare si piper
cimbru si oregano
15 gr unt pentru uns forma
1 lingura de pesmet


Preparare:

1. Ceapa o curatam si o taiem feliute subtiri. Incingem uleiul de masline intr-o cratita si calim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul tocat marunt, apoi mai calim 1-2 minute, dupa care adaugam ciupercile taiate felii. Calim ciupercile pana cand scade toata zeama lasata de acestea.
2. Adaugam rosiile in bulion, pasta de ardei kapia sau bulionul si condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru si oregano. Lasam sosul sa fiarba aproximativ 10-15 minute, apoi dam deoparte.


3. Fierbem pastele conform intructiunilor de pe ambalaj, apoi le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine de apa.


4. Pastele fierte le amestecam cu sosul de ciuperci. Ungem cu unt o forma termorezistenta si o tapetam cu pesmet. Punem jumatate din pastele amestecate cu sos, nivelam usor si deasupra presaram jumatate din mozzarella rupta bucatele. Asezam peste mozzarella pastele ramase si deasupra lor jumatatea ramasa de mozzarella. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 20-30 de minute pana se rumenesc frumos deasupra. Servim pastele calde.


Pofta buna!


Source: http://licutamarin.blogspot.ro/