Cum sa-ti alegi cel mai bun scaun de birou

Munca de birou prevede de cele mai multe ori petrecerea unui timp indelungat intr-un scaun, care in majoritatea situatiilor e incomod. Daca la acest aspect se adauga si cateva ore petrecute peste program si o doza de stres, coloana dumneavoastra, va resimti din plin efectele negative. Specialistii recomanda sa nu se depaseasca 4 ore de stat pe scaun, din cauza efectelor nocive asupra sanatatii. Insa cum acest lucru nu este posibil celor care lucreaza in domenii care ii obliga sa petreaca timp indelungat in fata calculatorului, macar sezutul sa fie unul comod.

Si cum se poate rezolva acest lucru mai usor decat prin alegerea unui scaun de birou perfect, ergonomic, care sa sprijine partea interioara a spatelui si sa confere corpului o pozitie buna. In gama celor de la Selgros, puteti gasi o oferta variata de scaune ergonomice de cea mai buna calitate. Consulati oferta celor de la Selgros, pentru scaune de birou, accesand linkul.

Sfaturi pentru alegerea scaunului de birou potrivit

Pe piata exista mai multe tipuri de scaune ergonomice, iar alegerea lor se poate dovedi uneori dificila. Si pentru ca petreci cea mai mare parte din zi intr-un scaun, macar sa alegi scaunul potrivit. Iata cateva sfaturi care sa-ti usureze alegerea:

Inaltimea scaunului: Scaunele de birou ar trebui sa fie usor de manevrat, sa se adapteze cu usurinta nevoilor. Un scaun ergonomic ar trebui sa permita reglarea inaltimii, astfel incat distanta ideala fata de sol sa fie intre 40 si 50 cm. Aceasta distanta permite utilizatorului sa adopte o pozitie corecta cu picioarele pe podea, iar coatele si bratele la acelasi nivel cu biroul.

Latimea scaunului si adancimea: un scaun cu o latime de 66 cm si o adancime de 2-4 cm va asigura o pozitie corecta a spatelui. Scaunul de birou trebuiei sa ofere comfort pentru zona lombara.

Materialul scaunului: este foarte important ca materialul din care este confectionat scaunul sa nu fie prea tare, deoarece o astfel de suprafata va va obosi. Cel mai bun ar fi un scaun cu spatar din mesh, deoarece acest material permite o buna circulatie a aerului si impiedica impregnarea transpiratiei in spatar.

Suportul pentru brate: este foarte important ca bratele si coatele sa se poata odihni in timp ce sunteti la calculator, de aceea un suport pentru brate ajustabil, este alegerea ideala.

Sa se roteasca cu usurinta: un alt aspect important atunci cand alegeti un scaun pentru birou priveste procesul de rotire. Un scaun de birou trebuie sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa se poate misca dintr-o zona in alta fara prea mult efort.

– Pretul: la fel de important la achizitionarea unui scaun de birou este pretul. Nu inseamna ca daca un scaun este scump e si bun, dar nici viceversa. Atunci cand cumparati un scaun, ganditi-va la timpul pe care il petreceti pe el, la confortul pe care il ofera si abia apoi la banii pe care ii investiti in el.

Inainte de a achizitiona scaunul pentru biroul dumneavoastra, luati-va timp si testati-l. Ocupati loc cateva minute pe el si vedeti daca v-ar putea oferi toate conditiile necesare unei zile relaxante si fara dureri de spate.

Selgros Cluj Napoca

Produse alimentare si nealimentare

Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO

Tel: 0264 503 000

Fax 0264 503 199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *